Frank Nico Hogeweg
Product Specialist Noord

(+31) (0)6 41 36 50 08
franknico.hogeweg@theapharma.com

Persoonlijk verhaal

Passie, wat drijft mensen, waarvan komen ze in beweging. Van jongs af aan ben ik geïnterneerd in mensen en wat hen drijft. Waar wordt iemand werkelijk gelukkig van. De ogen zijn een weerspiegeling van de ziel zeggen ze. Geluk is daar dus voor een deel uit af te lezen.
Tijdens mijn studententijd in Groningen heb ik mijn keuzes daar ook op gebaseerd. Dit resulteerde onder andere tot een uitwisseling met een buitenlandse universiteit in Amerika.
Mijn studie was breed georiënteerd. Na het afronden van mijn studie had ik dan ook keuze uit vele branches. Na een introductiecursus maakte ik echter de keuze voor de farmaceutische industrie. In 2013 kreeg ik de mogelijkheid om voor Théa Pharma te gaan werken. Aanvankelijk was de keuze voor de oogheelkunde geen bewuste. Toch heb ik er in de afgelopen jaren een passie voor ontwikkelt. Het is bijzonder om te zien wat een oogaandoening met mensen doet. Dat onze producten hierin soms een oplossing kunnen bieden geeft mij voldoening.
Naast mijn werk geeft mijn gezin en sport me ook voldoening. In de afgelopen jaren hebben wij, mijn vrouw en ik twee kinderen gekregen. Echt fantastisch om te zien hoe snel die zich ontwikkelen. Daarnaast ben ik regelmatig op de tennisbaan te vinden of trek ik mijn hardloopschoenen aan. Heerlijk om even helemaal je gedachten te verzetten na een dag hard werken.

 

Verantwoordelijkheden

Binnen Théa Pharma ben ik verantwoordelijk voor het glaucoom portfolio en het droge ogen portfolio. In de deze functie voel ik me een spin in het web. Vaak krijg ik direct of indirect een verzoek van een oogarts voor één of meerdere producten. Middels product presentaties voor vakgroepen probeer ik vraagstellingen te adresseren en onze producten juist te positioneren. Het is leuk als zo’n grote groep enthousiast is over onze producten en dienstverlening. In mijn werk probeer ik altijd het patiënt belang en dat van de oogarts centraal te hebben staan. Zo zit ik regelmatig samen met collega’s aan tafel voor bijvoorbeeld het gezamenlijk organiseren van nascholingen. Al met al een afwisselende en uitdagende functie!