Julius Wouters, Msc.
Project Manager/Sales OTC

Julius.wouters@theapharma.com

Persoonlijk verhaal

“Uw ogen zijn uniek. Ze verdienen de allerbeste zorg.”

Dat is het statement van mijn vader die oogarts is. Sinds ik op de wereld ben en het mij kan herinneren is goede oogzorg van groot belang om nu en in de toekomst een onafhankelijk bestaan te kunnen blijven leiden. Mijn vader is naast oogarts ook een ambitieus ondernemer. Vanaf november 2009 is hij oprichter en eigenaar van een zelfstandig behandelcentrum in oogzorg; te weten Oogcentrum Noordholland.

“Later als ik groot ben” wil ik profvoetballer worden, dacht ik als kind. Naast die wens om profvoetballer te worden ben ik in de loop der jaren gelukkig toch ook nog andere interesses gaan ontwikkelen. De ambities van mijn vader hebben mij getriggerd verder te kijken dan waar de bal naartoe gaat. Wat voor impact heeft ons zicht, hebben onze ogen, op ons leven en hoe belangrijk is het om overzicht te hebben bij het opzetten van een organisatie en het managen van een organisatie.

In 2014 ben ik direct na het behalen van mijn HAVO diploma gestart met de HBO opleiding International Business Management. Gedurende de studie ben ik mij gaan specialiseren in Marketing & Sales. Mijn laatste stage was een afstudeeronderzoek bij Théa Pharma. Voor mij werd dit een mooie en leerzame kennismaking met de farmaceutische industrie en dat smaakte naar meer. Echter, ik wilde ook nog wel even doorstuderen.

Om mijn kennis te verbreden en meer waarde toe te voegen aan het team van Théa Pharma ben ik in 2017 gestart met een Master in Change and Business Management. In 2018 heb ik deze universitaire studie succesvol afgerond. Daarna heb ik de kans genomen om veertien aaneengesloten weken te gaan reizen door Zuidoost-Azië.

Naast mijn stage bij Théa Pharma ben ik gedurende mijn studieperiode continu in contact geweest met oogzorg. Daar waar ik kon heb ik meegewerkt bij Oogcentrum Noordholland en tevens ben ik betrokken geweest bij de introductie van Blephex (een behandeling tegen droge ogen en blepharitis) in Nederland.

De gedachtegang waar ik thuis mee ben opgegroeid, “Uw ogen zijn uniek. Ze verdienen de allerbeste zorg.”, heeft impact op mij gemaakt. Ik ben niet in de medische voetsporen van mijn vader getreden, ben geen Geneeskunde gaan studeren en zal dus ook geen oogarts worden, maar ik deel wel dezelfde ambitie om “uw ogen de allerbeste zorg te bieden”.

Verantwoordelijkheden

Met ingang van januari 2019 ben ik werkzaam bij Théa Pharma. Ik ben hier vooral verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van de OTC-afdeling, projectmanagement gericht op marketing en sales activiteiten, en de sales OTC-markt in Noord-Holland.

Met veel plezier, energie, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid ga ik deze mooie uitdaging aan.