Beste lezer van

Media Planet,

Welkom op de website van Théa Pharma. Hier voorzien wij u van extra informatie in navolging van het artikel dat u zojuist gelezen heeft.

Droge ogen en productinformatie

Wij hebben een aantal documenten die toelichting geven op de onderwerpen die in het artikel worden besproken, namelijk: droge ogen, ooglidhygiëne en voedingssupplementen. Door op onderstaande links te klikken opent er een document waarin u deze informatie vindt.

Verder hebben wij twee instructievideo’s die u adviseren over hoe u oogdruppels toedient en ooglidhygiëne toepast. Klik op onderstaande links en de video’s openen automatisch.

Oogdruppels
Ooglidhygiëne

Via onderstaande links komt u terecht op de productpagina’s van de oogdruppels, ooglidhygiëne producten en voedingssupplementen die Théa Pharma te bieden heeft.

Droge ogen – oogdruppels
Ooglidhygiëne
Voedingssupplementen

Online bestellen

Théa Pharma heeft zelf geen webshop waar u online onze oogzorgproducten voor de behandeling van droge ogen en ondersteuning van de algehele gezondheid van het oog kunt bestellen.

Wij adviseren ten alle tijden om uw ogen te laten onderzoeken door een optometrist zodat deze een voor u passend behandeladvies kan geven. Echter is dat in deze tijd lastig, daarom adviseren wij om uw lokale optiekzaak te contacteren of te bestellen via één van onze partners:

1. Bestel via jouw lokale optiek en vraag of zij aan huis leveren.
2. Bestel via BlephEx Nederland.
3. Bestel via Gezondheid aan Huis.

Waar ga ik heen voor mijn droge ogen klachten? De optometrist of de oogarts?

Wij adviseren u om een optometrist bij u in de buurt te contacteren en daar een afspraak te maken. Deze kan u goed adviseren, eventueel behandelen of doorverwijzen.

De optometrist

Wanneer je oogklachten signaleert, zoals droge ogen, of last hebt van verminderd zicht of wanneer oogaandoeningen, zoals glaucoom, in je familie voorkomen, dan kun je terecht bij een optometrist. Een optometrist is gespecialiseerd in het onderzoeken van de ogen en het tijdig signaleren van problemen.

Je vindt een optometrist vaak dichtbij huis. Zo hebben steeds meer optiekzaken een optometrist in dienst. Sommige optometristen werken vanuit een eigen praktijk. Ook werken er optometristen in ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra. Voor een bezoek aan de optometrist heb je geen verwijzing van de huisarts nodig.

Na het uitgebreide onderzoek van je ogen zal de optometrist je informeren over de uitkomsten en je op basis daarvan adviezen geven. Zo kan hij of zij je adviseren een bril of lenzen te gaan dragen. Of gebruik te maken van andere hulpmiddelen. Ook kan een optometrist je doorverwijzen naar een huisarts, orthoptist of oogarts.

Klik hier om een optometrist bij jou in de buurt te vinden.

De oogarts

Oogartsen hebben geneeskunde gestudeerd aan een universiteit en zich daarna gespecialiseerd in de medische en chirurgische oogheelkunde. Mensen met oogaandoeningen als staar, netvliesloslating, maculadegeneratie, diabetische retinopathie, glaucoom, ernstige droge ogen of een oogtumor worden gecontroleerd en behandeld door een oogarts. Ook controleert de oogarts mensen bij wie een erfelijke oogaandoening in de familie voorkomt.

Sommige ziekten behandelt een oogarts met ooglidhygiëne, oogdruppels of met speciale injecties. Bij andere aandoeningen, zoals een netvliesloslating of staar, is een operatie nodig die de oogarts uitvoert.

Vrijwel alle oogartsen werken in een algemeen ziekenhuis of zelfstandige behandelcentra. Voor een specifieke, meer zeldzame aandoening, wordt je doorverwezen naar een academisch of topklinisch ziekenhuis. Je hebt voor een eerste bezoek aan een oogarts een verwijzing van de huisarts nodig.