Laboratoires Théa

150 jaar oogheelkunde

Het verhaal van Laboratoires Théa hangt nauw samen met dat van de familie Chibret, die zijn stempel op de oogheelkunde heeft gedrukt door bij te dragen aan de ontwikkeling en distributie van innovatieve oogheekundige producten.

Laboratoires Théa is uniek. Want gisteren was er alleen nog maar een familie, een verhaal. Vandaag zijn er twee managers die vastberaden zijn om hun familiebestemming ten volle te vervullen.

Meer dan ooit wil Laboratoires Théa trouw blijven aan de familietraditie van Chibret, die van generatie op generatie een bijdrage heeft geleverd aan de Europese oogheelkunde.

Laboratoires Théa is een innovatief bedrijf dat zich volledig richt op het ontwikkelen van hoogwaardige conserveermiddelvrije producten ter ondersteuning van de oogheelkundige zorg en ooggezondheid.

Het uitgebreide productassortiment omvat zowel producten die enkel te verkrijgen zijn op recept als vrij verkrijgbare producten, allen vrij van conserveermiddelen.

1870 | 1883 | 1902 | 1964 | 1978 | 1994 | 1995 | 2012

Kennis delen
2012 - Oprichting van de Théa Foundation

Oprichting van de  Théa Foundation/op de markt brengen van de tube met Steri-Free®-technologie voor cosmetische producten.

De eerste ABAK®-fles
1995 - De Eerste ABAK®-Fles

De eerste ABAK®-fles wordt gebruikt voor een nieuw anti-allergiemedicijn voor oculaire toediening.

Laboratoires Théa
1994 - Laboratoires Théa

Met de oprichting van Laboratoires Théa neemt Henri Chibret de stap om de producten die voortkomen uit het onderzoek van Transphyto rechtstreeks op de markt te brengen.

Transphyto
1978 - Transphyto

Jacques en Henri, de twee zonen van Jean, nemen het stokje over aan het einde van de jaren 70:  Henri Chibret richt Transphyto op, een onafhankelijk oogheelkundig R&D-laboratorium waarvan de innovaties worden toevertrouwd aan exploitanten om ze op de markt te brengen.

Biophysic Médical
1978 - Biophysic Médical

Jacques en Henri, de twee zonen van Jean, nemen het stokje over aan het einde van de jaren 70: Jacques Chibret richt Biophysic Médical op, dat is gespecialiseerd in laser- en echoscopie-apparatuur voor de behandeling en diagnose van oogziekten. Biophysic Médical wordt wereldwijd marktleider.

Het toonaangevende oogheelkundige bedrijf
1964 - Chibret Laboratoires

Onder de leiding van Jean Chibret wordt Chibret Laboratoires het toonaangevende oogheelkundige bedrijf in Europa, Afrika en Midden-Oosten. Op de foto: Chibret Laboratories in de jaren 60

Laboratoires Chibret
1902 - Laboratoires Chibret

Henry Chibret richt Chibret Laboratoires op in Clermont-Ferrand (Frankrijk). Op de foto: De tweede apotheek van Henry Chibret in 1920

S.F.O.
1883 - Société Française d’Ophtalmologie

Paul Chibret richt de Franse oogheelkundige vereniging (Société Française d’Ophtalmologie) op en ontwikkelt samen met zijn neef Henry innovatieve oogheelkundige behandelingen.

Een passie voor trachoom
Paul-Chibre(1844-1911)

Paul Chibret, een in Algerije gestationeerde legerarts, raakt geïnteresseerd in trachoom, een oogziekte die hem zijn hele verdere leven is blijven boeien.