Welkom op de website

van Théa Pharma,

Hier voorzien wij u van extra informatie in navolging van het artikel dat u zojuist gelezen heeft. Maak uw keuze:

Droge ogen informatie

Wij hebben informatieblokken die toelichting geven over droge ogen, ooglidhygiëne en voedingssupplementen. Door op onderstaande links te klikken opent u het document.

Verder hebben wij twee instructievideo’s die u adviseren over hoe u oogdruppels toedient en ooglidhygiëne toepast. Klik op onderstaande links en de video’s openen automatisch.

Droge ogen

Droge ogen ontstaan als uw traanlm uit balans is. Het is een veel voorkomende oogaandoening: maar liefst 1 op de 5 mensen ervaren symptomen van droge ogen1. Uw traanlm bestaat uit drie lagen die elk door verschillende klieren aangemaakt worden

Lees meer

Ooglidhygiëne

Indien de oogleden niet gereinigd worden is er kans op het krijgen van blepharitis of meiboomklierdysfunctie. Duidelijke meiboomklierdysfunctie komt voor bij ruim 61% van de droge ogen patiënten en is een belangrijke veroorzaker van droge ogen

Lees meer

Voedingssupplementen

Uit onderzoek blijkt dat mensen 10 keer zo bang zijn om (goed) zicht te verliezen dan de functionaliteit van een ander zintuig te verliezen.1 Er zijn diverse risicofactoren, waar we wel of geen invloed op hebben, die een negatieve invloed hebben op ons gezichtsvermogen

Lees meer

Via onderstaande links komt u terecht op de productpagina’s van de oogdruppels, ooglidhygiëne producten en voedingssupplementen die Théa Pharma te bieden heeft.

Heeft u nog vragen die reeds niet beantwoord zijn, neem dan contact op met ons team. U doet dit via e-mail info.netherlands@theapharma.com

Waar ga ik heen voor mijn klachten – optometrist of oogarts?

Wij adviseren u om een optometrist bij u in de buurt te contacteren en daar een afspraak te maken. Deze kan u goed adviseren, eventueel behandelen of doorverwijzen.

De optometrist

Wanneer je oogklachten signaleert, zoals droge ogen, of last hebt van verminderd zicht of wanneer oogaandoeningen, zoals glaucoom, in je familie voorkomen, dan kun je terecht bij een optometrist. Een optometrist is gespecialiseerd in het onderzoeken van de ogen en het tijdig signaleren van problemen.

Je vindt een optometrist vaak dichtbij huis. Zo hebben steeds meer optiekzaken een optometrist in dienst. Sommige optometristen werken vanuit een eigen praktijk. Ook werken er optometristen in ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra. Voor een bezoek aan de optometrist heb je geen verwijzing van de huisarts nodig.

Na het uitgebreide onderzoek van je ogen zal de optometrist je informeren over de uitkomsten en je op basis daarvan adviezen geven. Zo kan hij of zij je adviseren een bril of lenzen te gaan dragen. Of gebruik te maken van andere hulpmiddelen. Ook kan een optometrist je doorverwijzen naar een huisarts, orthoptist of oogarts.

Heeft u nog vragen die reeds niet beantwoord zijn, neem dan contact op met ons team. U doet dit via e-mail info.netherlands@theapharma.com

De oogarts

Oogartsen hebben geneeskunde gestudeerd aan een universiteit en zich daarna gespecialiseerd in de medische en chirurgische oogheelkunde. Mensen met oogaandoeningen als staar, netvliesloslating, maculadegeneratie, diabetische retinopathie, glaucoom, ernstige droge ogen of een oogtumor worden gecontroleerd en behandeld door een oogarts. Ook controleert de oogarts mensen bij wie een erfelijke oogaandoening in de familie voorkomt.

Sommige ziekten behandelt een oogarts met ooglidhygiëne, oogdruppels of met speciale injecties. Bij andere aandoeningen, zoals een netvliesloslating of staar, is een operatie nodig die de oogarts uitvoert.

Vrijwel alle oogartsen werken in een algemeen ziekenhuis of zelfstandige behandelcentra. Voor een specifieke, meer zeldzame aandoening, wordt je doorverwezen naar een academisch of topklinisch ziekenhuis. Je hebt voor een eerste bezoek aan een oogarts een verwijzing van de huisarts nodig.

Omdat we u graag kennis laten maken met onze oogzorgproducten krijgt u van ons een kortingsvoucher t.w.v. 10%. Bij gebruik van de kortingscode krijgt u dus 10% korting op uw bestelling.

Ga naar de website van BlephEx of Gezondheid aan Huis en gebruik de code:

voucher_v2

Bestel direct online bij onze partners – krijg 10% korting

Onze oogzorgproducten zijn altijd te bestellen via uw lokale optiekwinkel, maar mocht u liever online bestellen, dan kan dat direct online bij onze partners:

Vragen?

Heeft u nog vragen die reeds niet beantwoord zijn, neem dan contact op met ons team. U doet dit via e-mail info.netherlands@theapharma.com