Verwijder allergenen en verlicht oogklachten veroorzaakt door allergieën

Ervaart u één of meerdere van onderstaande oogklachten die veroorzaakt worden door een allergie voor huisstofmijt of pollen?

Droge ogen
Jeukende brandende zandkorrel ogen
Tranende ogen
Roodheid

Dan bent u niet de enige...

Bijna 1 op de 5 mensen ter wereld heeft een allergie. Bij bijna 60% van deze groep veroorzaakt de allergie oogklachten zoals jeuk, irritatie, een brandend of zandkorrel gevoel, opgezwollen oogleden, rode, tranende en/of droge ogen.1

Eén van de allergieën die oogklachten kan veroorzaken is hooikoorts. Helaas is hooikoorts (nog) niet te genezen, maar hebben we wel manieren om de klachten te verminderen. Om te begrijpen hoe we dit kunnen doen, moeten we begrijpen wat hooikoorts is en hoe de klachten ontstaan.

Hoe ontstaan de klachten?​

Hooikoorts klachten ontstaan door een allergische reactie op stuifmeel (pollen) van grassen, bomen en planten die in bloei staan. De periode waarin je last kunt hebben van hooikoorts is geheel afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen en planten waar je allergisch voor bent. Zodra deze in bloei staan gaan de pollen door de lucht zweven. Hierdoor bestaat de kans dat zij in aanraking komen met het menselijk lichaam en irritatie geven aan de luchtwegen, neus, mond en ogen.

 

Bovengenoemde oogklachten kunnen ook ontstaan door een allergie voor huisstofmijt. Mensen lijken vooral gevoelig te zijn voor de uitwerpselen van de huisstofmijt. Het principe van hygiëne en verzorging werkt hetzelfde als bij een hooikoortsallergie.

Behandeladvies voor de juiste oogverzorging bij oogklachten veroorzaakt door allergieën

Met de juiste oogverzorging bestaande uit stap 1 en 2, kunt u de allergenen verwijderen waardoor de allergische reactie vermindert. Behoudt u toch oogklachten zoals jeuk, irritatie, roodheid en/of droge ogen? Overweeg toevoeging van stap 3: Gebruik Zaspray voor directe verlichting van uw oogklachten!

1. Leonardi, A., et al., Ocular allergy: recognizing and diagnosing hypersensitivity disorders of the ocular surface. Allergy, 2012. 67(11): p. 1327-37.