Verwijder allergenen en verlicht oogklachten veroorzaakt door hooikoorts

Ervaart u of ervaren uw klanten oogklachten veroorzaakt door hooikoorts?

Branderige ogen
Jeukende brandende zandkorrel ogen
Tranende ogen
Roodheid

Dan bent u niet de enige...

Volgens hooikoorts.com heeft bijna 1 op de 5 Nederlanders last van een pollenallergie. Dit is dus bijna 20% van jouw klantengroep. Nu rest de vraag, hoe kunnen wij deze groep klanten goed van dienst zijn?

Helaas is hooikoorts (nog) niet te genezen, maar hebben we wel manieren om de klachten te verminderen. Om te begrijpen hoe we dit kunnen doen, moeten we begrijpen wat hooikoorts is en hoe de klachten ontstaan.

Hooikoorts klachten ontstaan door een allergische reactie op stuifmeel (pollen) van grassen, bomen en planten die in bloei staan. De periode waarin je last kunt hebben van hooikoorts is geheel afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen en planten waar je allergisch voor bent. Zodra deze in bloei staan gaan de pollen door de lucht zweven. Hierdoor bestaat de kans dat zij in aanraking komen met het menselijk lichaam en irritatie geven aan de luchtwegen, neus, mond en ogen.

Hoe ontstaan de klachten?​

De oogheelkundige klachten van hooikoorts ontstaan omdat de pollen zich verzamelen op de oogleden, tussen de wimperharen, op het oogoppervlak en de omliggende huid. Dit geeft een aanhoudende allergische reactie in en rondom ogen.

Deze allergische reactie ontstaat doordat de mestcellen in onze slijmvliezen de allergenen (pollen) niet accepteren. De pollen worden gezien als een stof die niet in uw lichaam thuishoort. Omdat de pollen niet geaccepteerd worden ontstaat een overdreven reactie op de allergenen (pollen) waarbij histamine (een lichaamseigen stof die signalen geeft aan de hersenen of het afweersysteem) vrijkomt. Dit leidt tot klachten zoals onder andere jeukende, brandende, irriterende en waterige ogen.

Behandeladvies voor de juiste oogverzorging bij oogklachten veroorzaakt door hooikoorts

Met de juiste oogverzorging bestaande uit stap 1 en 2, kunt u de allergenen verwijderen waardoor de allergische reactie vermindert.

Verminder oogklachten veroorzaakt door hooikoorts met de juiste oogverzorging!
Vraag uw oogzorgspecialist om advies.