Henriette d'Achard van Enschut

Henriette d’Achard van Enschut
Key Accountmanager Chirurgie Noord

+31 (0)6 28 40 93 69
henriette.dachard@theapharma.com

Persoonlijk verhaal

Één van mijn grootste hobby’s is reizen. Afreizen naar een land om de cultuur, natuur en vooral de mensen te ontmoeten. Dat was de reden, dat ik de studie HTRO ging doen. Een economische studie met de focus op toerisme. Het was dan ook geen verrassing dat ik mijn afstuderen niet in Nederland heb gedaan. Meerdere maanden heb ik in Wadi Musa, Jordanië gewoond, vlakbij het ‘Wereldwonder’ Petra.

Na terugkomst was hier de economische crisis begonnen en was het toerisme niet het ideale gebied om werk te zoeken. Uit onverwachte hoek werd ik benaderd door een werving en selectiebureau voor de farmaceutische industrie. Kort na mijn oriëntatiegesprek werd ik aangenomen bij Novartis Pharma. Hier heb ik in verschillende functies gewerkt, waaronder ook meerdere jaren binnen de oogheelkunde. Daarbij lag mijn focus op een intravitreale injectie voor de aandoeningen AMD, DME en RVO. Met zoveel plezier heb ik hier toentertijd, voornamelijk in het westen van het land, gewerkt. Na 9,5 jaar bij Novartis, heb ik toen de overstap gemaakt naar Boehringer Ingelheim. Mijn laatste functie hier was als Accountmanager, waarbij de focus lag op zorgpaden, transmurale zorg en doelmatige zorg binnen de eerste en tweede lijn. Toch miste ik nog iets…

Ik wilde weer terug naar oogheelkunde. Daarom ben ik erg blij dat ik voor Théa Pharma mag werken. Ik zet mij in als volwaardig gesprekspartner in deze boeiende, snel veranderende zorgmarkt waarbij doelmatige zorg centraal staat. Een weg vinden in het complexe zorgveld en uitwerken van mogelijkheden naar vernieuwing, drijven mij persoonlijk. Kwaliteit leveren vind ik zeer belangrijk. En dat reizen… dat doe ik uiteraard nog zoveel als mogelijk. Daarbij mogen de jongste leden van het gezin, mijn zoon en dochter uiteraard ook mee.

 

Verantwoordelijkheden

Voor Théa Pharma ben ik werkzaam als Key Accountmanager Chirurgie Noord-Nederland, waarbij ik verantwoordelijk ben voor een breed scala van hoogwaardige conserveervrije producten ter ondersteuning van de oogheelkundige zorg. Ik ga graag in gesprek met zorgprofessionals om te kijken hoe de meest optimale zorg rondom het oog eruit zal moeten zien en hoe de producten hierbinnen passen. Soms zullen hier ook gesprekken gevoerd worden die niet per se met de voorschrijver zijn. Ook dit valt onder mijn verantwoording.

Daarnaast vind ik kennis en kwaliteit belangrijk. Met veel plezier organiseer ik scholingen en denk ik graag mee over het zorgpad wat de patiënt bewandeld tijdens zijn/haar behandeling.

Wellicht tot snel!