Henriette d’Achard van Enschut
Nationaal Accountmanager OTX (Apotheken)

henriette.dachard@theapharma.com

Persoonlijk verhaal

Eén van mijn grootste hobby’s is reizen. Afreizen naar een land om de cultuur, natuur en vooral de mensen te ontmoeten. Dat was de reden, dat ik de studie HTRO ging doen. Een economische studie met de focus op toerisme. Het was dan ook geen verrassing dat ik mijn afstuderen niet in Nederland heb gedaan. Meerdere maanden heb ik in Wadi Musa, Jordanië gewoond, vlakbij het ‘Wereldwonder’ Petra.

Na terugkomst was hier de economische crisis begonnen en was het toerisme niet het ideale gebied om werk te zoeken. Uit onverwachte hoek werd ik benaderd voor de farmaceutische industrie. Kort na mijn oriëntatiegesprek werd ik aangenomen bij Novartis Pharma. Hier heb ik in verschillende functies gewerkt, waaronder ook meerdere jaren binnen de oogheelkunde. Daarbij lag mijn focus op een intravitreale injectie voor de aandoeningen AMD, DME en RVO. Met zoveel plezier heb ik hier toentertijd, voornamelijk in het westen van het land, gewerkt. Na 9,5 jaar bij Novartis, heb ik toen de overstap gemaakt naar Boehringer Ingelheim. Mijn laatste functie hier was als Accountmanager, waarbij de focus lag op zorgpaden, transmurale zorg en doelmatige zorg binnen de eerste en tweede lijn. Toch miste ik nog iets…

Ik wilde weer terug naar oogheelkunde. Daarom ben ik erg blij dat ik voor Théa Pharma mag werken. Ik zet mij in als volwaardig gesprekspartner in deze boeiende, snel veranderende zorgmarkt waarbij doelmatige zorg centraal staat. Een weg vinden in het complexe zorgveld en uitwerken van mogelijkheden naar vernieuwing, drijven mij persoonlijk. Kwaliteit leveren vind ik zeer belangrijk. En dat reizen… dat doe ik uiteraard nog zoveel als mogelijk. Daarbij mogen de jongste leden van het gezin, mijn zoon en dochter uiteraard ook mee.

 

Verantwoordelijkheden

Voor Théa Pharma ben ik werkzaam als Nationaal Accountmanager OTX, waarbij ik verantwoordelijk ben voor een breed scala van hoogwaardige conserveermiddelvrije oogheelkundige producten voor de handverkoop bij apotheken. OTX staat voor de combinatie van OTC en Rx producten. Gezien mijn vorige functie binnen Théa Pharma bij de oogartsen, geeft het mij de mogelijkheid om ook te kunnen anticiperen voor de producten op recept, dat wat ook over de toonbank gaat bij de apotheek.

Door middel van kennis te delen op het gebied van droge ogen en ooglidhygiëne, met onder andere persoonlijke gesprekken of klinische lessen, hoop ik wat handvatten te kunnen geven om de persoon aan de balie zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn voor wat betreft klachten omtrent ogen.

Wellicht spreken wij elkaar binnenkort!