Joost van Oostrum
Accountmanager OTC

(+31) 06 28226375
joost.vanoostrum@theapharma.com

Persoonlijk verhaal
Thuis aan de keukentafel gingen vroeger veel gesprekken over klanten, de winkels en ondernemen. Ik weet wat het is om een winkel te runnen en begrijp wat ondernemen is.

Na het afronden van de HBO Marketing & Management ben ik mij gaan oriënteren, iets op het gebied van sport? Of een commerciële loopbaan, of iets met beide componenten.

Om daar achter te komen heb ik een aantal functies gehad, ski en snowboard lessen gegeven in Oostenrijk, een aantal jaren gymles gegeven en Shopmanager in een golfshop op de Goyer Golf & Country Club geweest.

Bij werkgever Insight Publicitas bestond mijn kennismaking met het commercieel speelveld uit een interne rol, iets dat niet echt bij mij bleek te passen, wel contact met klanten maar veelal telefonisch.

Een aantal jaren later kon ik bij Novartis Consumer Health aan de slag en daar kwam ik er al snel achter, dit is hetgeen dat mij op het lijf geschreven is, Accountmanagement!

Na 3 jaar Novartis OTC kon ik intern de overstap maken naar Ciba Vision de EyeCare division van Novartis. Hier ben ik 10 jaar actief geweest in de optiekbranche bij de zelfstandige opticien en mij met name toegelegd op het ondersteunen van ondernemers in het (nog beter) kwalificeren van hun bedrijf. Samen ondernemen richting de beste resultaten.

Sinds 1 juni 2019 ben ik gestart bij Thea Pharma waar ik met 2 collega’s verantwoordelijk ben voor de sales in het optiek kanaal.

 

Verantwoordelijkheden
Als Accountmanager Optiek ben ik verantwoordelijk voor het aangaan van nieuwe relaties en het verdiepen van bestaande relaties binnen de optiek om zo de toegankelijkheid tot het OTC portfolio van Théa Pharma te verbeteren.

Het optimaliseren van oogzorg binnen de optiek, met name op het gebied van droge ogen en blepharitis, door educatieve initiatieven en ondersteuning is het grote doel.

Tot snel!