Doorbreek de vicieuze cirkel

 

Het OVN jubileum is dit jaar begonnen met de OVN road show droge ogen. Théa Pharma is trots om deel uit te hebben mogen maken van deze scholing. Tijdens de scholing zijn er diverse onderwerpen aan bod gekomen, waaronder: welke vakinhoudelijke kennis vraagt droge ogen van optometristen? Waar eindigt het domein van de optometrist en neemt de oogarts het over? Wat komt er organisatorisch kijken bij het opstarten van een droge ogen praktijk?

Met name de laatste vraag, het organisatorische stuk, is er één die wij vaak terug horen van uw collega’s binnen de optiek en optometrie. Théa Pharma heeft op basis van de nieuwste richtlijnen voor droge ogen zorg, TFOS DEWS II, een droge ogen zorgpad samengesteld. Door te werken vanuit de meest recente evidence-based richtlijn en de kennis die wij meenemen vanuit andere optiek- en optometriebedrijven zijn wij zeer ervaren in het implementeren en aanbrengen van structuur in uw droge ogen zorgpad.

Het behandelen van droge ogen is niet gemakkelijk. Om uw cliënten effectief te kunnen behandelen, dient u de vicieuze cirkel van het droge ogen syndroom te doorbreken. Om de vicieuze cirkel te doorbreken is toewijding vereist van de cliënt, intensieve begeleiding van de zorgverlener en een compleet up-to-date protocol. Echter, de huidige droge ogen protocollen in optiek- en optometriebedrijven zijn veelal verouderd en daarom dus niet toereikend.

Nu is het moment om bestaande protocollen, waaronder het droge ogen protocol, te herzien en hulp in te schakelen waar nodig. Zo kunt u indien het werkhervattingsplan voor de sector geaccepteerd wordt een succesvolle start maken met uw droge ogen praktijk. Théa Pharma helpt u hier graag bij.

Contacteer één van onze accountmanagers OTC om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Let’s open our eyes! Théa.